Brownie cheesecake




Brownie:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
En halv tsk bakpulver
1 dl grovhackade nötter (vilka ni vill)
Cheesecake:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
En och en halv dl florsocker
2 msk kakaopulver
Och krossade nötter till garenering
Gör så här:
Brownie: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Cheesecake: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Häll hälften av smeten i en löstagbar form med fastklämd bakplåtspapper och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao.
Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter.
Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Brownie:

2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl grovhackade nötter (vilka ni vill)

Cheesecake:

300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker

Fudgeglasyr:

40 g smör
1 msk mjölk
1  1/2 dl florsocker
2 msk kakao
krossade nötter till garenering


Gör så här:

Brownie: Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.

Cheesecake: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Häll hälften av smeten i en löstagbar form med fastklämd bakplåtspapper och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao.
Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter.
Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.




Kommentarer
Postat av: Shaki

Tänkte bara, ska alla ingridienser hällas i samtidigt när man gör fudgeglasyren? Eller ska man göra det i en speciell ordning?

2012-01-24 @ 08:26:21
Postat av: Svar till Shaki

Angående ordningen på fudgehlasyren så smälter du smöret tillsammans med mjölken, rör om, därefter häller du i florsockret, blandar lite och sedan in med kakaon .

2012-01-24 @ 12:42:23
URL: http://recipes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0